Lunchen bij De Naamse Steen

Ons schaftlokaal beschikt over een kleine kaart. Wij werken volgens de 3xL, Lekker, Limburgs en Lokaal. Aangezien wij vooral met seizoensgebonden Limburgse- en streekproducten werken én wekelijks de kaart aanpassen is deze niet beschikbaar op onze website. Maar vragen staat natuurlijk vrij. Neem daarom gerust contact op voor meer informatie.

Lunchen met een gezelschap.

Ook met een gezelschap kunt u terecht bij De Naamse Steen. Wij nemen graag de mogelijkheden persoonlijk met u door.


Een overblijfsel uit vervlogen tijden

De Naamse Steen, een monumentale hoeve gelegen te midden van een heerlijk wandelgebied. Vind de ijsvogel tussen het riet aan de oevers van de Geleenbeek en ontdek de salamanders in de poelen.

De Naamse Steen is hét rustpunt voor fietsers en wandelaars. Slechts enkele minuten wandelen vanaf Kasteel Hoensbroek verandert het stedelijk geroezemoes in serene rust. De binnenplaats van de hoeve herbergt een heerlijk zonneterras en huisgemaakt gebakDe huidige hoeve was oorspronkelijk de voorburcht van een kasteel met grachten, gelegen aan de westoever van de Geleenbeek. Het Huis Laar. Het kasteeltje verdween omstreeks 1790 en het enige tastbare bewijs van het bestaan ervan is de Naamse Steen met gotische versieringen, vermoedelijk uit 1500.

Hieraan ontleent deze gezellige uitspanning zijn naam. Genieten van de buitenlucht op de prachtige binnenplaats in 'boerse' sfeer, of in het smaakvol ingerichte café.

De eigenaars van deze rustieke hoeve hebben kosten noch moeite bespaard om hier een oase van rust te creëren en zowel binnen als buiten is het goed toeven.

Fer en Brenda hebben hun binnenplaats en voormalige koeienstal opengesteld voor wandelaar en fietser. Het aanbod bestaat uit (speciaal)bieren, eigengemaakte limonades, koffie met gebak en hartige versnaperingen, natuurlijk ook uit eigen keuken. Er wordt gebruik gemaakt van producten uit het seizoen en van boerenbedrijven uit de omringende buurtschappen.